Når kokosolje er raffinert betyr det at den har gjennomgått en prosess for å fjerne urenheter, lukt og smak. Dette skjer ofte gjennom oppvarming, filtrering og noen ganger bruk av kjemikalier eller damp for å bleke og deodorere (fjerne lukt) oljen.
Fordelene er:
✅Nøytral lukt og smak - egner seg best til matlagning for de som ikke liker kokossmaken.
✅Tåler høyere temperaturer - noe som gjør den bedre til steking.
✅Lenger holdbarhet - Mindre utsatt for harskning.
✅Ofte billigere - produksjonen er mer effektiv, og derfor koster mindre enn kaldpresset eller uraffinert kokosolje.
Ulemper:
❌ Mindre næringsstoffer - noen vitaminer og antioksidanter kan gå tapt under raffineringsprosessen.
❌Kan være kjemisk behandlet - noen raffineringsteknikker bruker kjemiske løsemidler eller blekemidler
❌Mindre kokosfordeler - Mange av de helsebringende stoffene i uraffinert kokosolje kan bli redusert eller fjernet.
Oljen er mindre effektiv på hud- og lepper, og billigere å bruke.